ICDCU - Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Cunoașterii Umane

Despre noi

Bine ați venit la ICDCU

Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Cunoașterii Umane reunește oameni de știință și cercetători din mai multe discipline pentru a efectua cercetări fundamentale și aplicative, pentru a lansa proiecte-pilot și pentru a elabora recomandări, politici și soluții practice pentru cele mai bune decizii.
Secțiunea de dezvoltare analizează aplicabilitatea directă a teoriei în crearea de programe cu impact social ridicat: rețele profesionale, gestionarea crizelor, educație și sănătate.
Munca noastră se bazează pe o perspectivă științifică evolutivă care recunoaște complexitatea celor mai mari provocări actuale, în timp ce căutăm soluții practice pentru a susține și îmbunătăți calitatea vieții pentru toți.

Section 1
01

Misiune

Institutul este o organizație apolitică, non-profit de cercetare care explorează, încearcă să înțeleagă și să rezolve cele mai critice probleme ale umanității și iși propune să ofere noi instrumente de gândire bazate pe Teoria Sistemelor Complexe. Reunește oameni de știință și cercetători din mai multe discipline pentru a efectua cercetări fundamentale si aplicative, pentru a lansa proiecte-pilot și pentru a elabora recomandări, politici și soluții practice pentru cele mai bune decizii.

02

Viziune

“Romania Inteleapta Stie, Vrea si Poate” Explorarea și cunoașterea naturii oferă soluții din lumea reală bazate pe știința complexității

03

Obiective

Secțiunea de cercetare își propune să ofere bazele teoretice și să sprijine și să continue dezvoltarea fractalilor algebrice, a soiurilor de fractali, a informațiilor spațiale coerente și a automatizării laterale, a câmpurilor rafinate de membrii HKRDI. Conceptele și principiile derivate au aplicabilitate în mai multe domenii de cunoaștere, având capacitatea de a fi utilizate ca instrumente care promovează dezvoltarea durabilă.        

04

Prezentare Structurată - Florian Colceag

Observaţiile îndelungate făcute asupra naturii și a legilor acesteia de funcționare, cu evaluare de etapă, m-au condus la ințelegerea structurilor inițial simple, ce au condus la complexitatea armonică a fenomenologiei naturii, caracterizate prin realități ciclice și frecvente armonice. A fost un proces îndelungat de peste trei decenii, până la cristalizarea actuală...

100+

Cercetatori

1000+

Cursuri

100+

Certificari

300+

Instructori și Profesori

Membri Fondatori

Cunoaște-i pe fondatori

Florian Colceag
Florian Colceag
Matematician - Economist
Radu Dop
Radu Dop
Medic
Raluca van Staden
Raluca van Staden
Chimist
Andreea Simona Olteanu
Andreea Simona Olteanu
Psiholog
Testimoniale

Ce spun ei

Prof. Leon Zagrean

„Din punct de vedere ştiinţific, mintea nu a facut parte din obiectul cercetării ştiintifice, ci creierul, din punct de vedere structural. Sigur este oarecum un paradox al ultimilor 400 de ani. Omul se defineşte prin ceea ce face mintea. ..Creierul uman e o structură care exprimă conştiinţa. Prin el, mintea sau conştiinţa se exprimă, se actualizează. Neuroştiintele abordează din punct de vedere ştiinţific creierul"

       

Prof. Leon Zagrean
Profesor Dr. Catedra de Fiziologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila
Prof. Florian Colceag

"Rolul umanităţii este legat implicit de dezvoltarea de tehnologii care să permită depăşirea problemei iniţiale legată de lanţul trofic, prin care toate fiinţele se înmulţesc exagerat de mult, dar împiedică suprapopularea prin consumarea reciprocă. Toată analiza evoluţiei istorice a realităţii relevă faptul că salturile în spiritualitate au precedat salturile economice, organizatorice, tehnologice, etc., dar toate au condus la progrese pe calea spiritualizării speciei umane."

       

Prof. Florian Colceag
Matematician
Prof. Dumitru Constantin Dulcan

Avem nevoie de o nouă conştiinţă, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o nouă spiritualitate.În fiecare clipă, cu fiecare gând pe care îl avem, cu fiecare acţiune, pledăm pentru viaţă sau pentru moarte. Alegerea ne aparţine. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijină însuşi Universul, nu mai reprezintă o simplă convenţie socială, ci o condiţie vitală a propriei existenţe, înscrisă în structura noastră biologică, în ADN‑ul nostru” 

Prof. Dumitru Constantin Dulcan
Medic neurolog și psihiatru
Prof. Florin Munteanu

"Suntem toți, oare, conștienți, că schimbarea nu ne va ocoli pe niciunul? Că tot ceea ce considerăm predictibil s-ar putea dovedi într-o zi o himeră? Ce cursuri ar trebui să urmărim? Ce abilități ar trebui să deprindem? Ce rol ar putea să joace România în echilibrul planetar, dar și în formarea „Societății Conștiinței” spre care ne îndreptăm? Știm cum să facem să fim fericiți, împliniți și prosperi, acum pe muchia haosului ?"

Prof. Florin Munteanu
Preşedinte fondator al Centrului pentru Studii Complexe - UNESCO
Acad. Ovidiu Bojor

“Încă de mic copil am plecat cu o concepție extraordinară. Din moment ce în sângele meu a intrat dăruirea, nu am cum să nu reușesc să termin ce mi-am propus să fac. Mai mult de atât, dintre cele trei virtuți teologice ale credinței, am pus mereu pe primul plan iubirea față de creator și creație. Acest lucru mi-a călăuzit toate concepțiile în domeniul terapiilor...
Cel mai important lucru în viață este dăruirea“

Acad. Ovidiu Bojor
Fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale