Publicații

Motivarea către studiu a copiilor

Motivarea către studiu a copiilor

Motivarea elevilor în special a celor cu tendinţa de abandon educativ este una dintre cheile succesului programelor specifice. Aceasta se poate face prin urmărirea unei scheme. Schema din prezentul articol prezintă rolul profesorilor ce devine esenţial în preţuirea eforturilor, transferul experienţei şi asigurarea calităţii. Aceste trei ingrediente sunt catalizatorii competenţelor ce se formează pe parcurs pe rând. Catalizarea dată de preţuirea eforturile pe fondul unei bune stări de spirit conduce la atitudini pozitive faţă de învăţare. Atitudinile catalizate de efortul asigurări calităţii conduc la formarea de aptitudini specifice. Aptitudinile catalizate de transferul corect al experienţei conduce comportamente de învăţare. Comportamentele catalizate de preţuirea eforturilor conduc la achiziţii şi studiu individual pasionat. Achiziţiile catalizate de asigurarea calităţii conduc la performanţe şcolare. Performanţele catalizate de posibilitatea dată elevului de transferare a propriei experienţe conduce la intensificarea unei stări de spirit pozitive

Orizonturile pe vârste ale copiilor şi tinerilor

Orizonturile pe vârste ale copiilor şi tinerilor

Diferitele etape de vârstă ale copiilor şi tinerilor sunt declanşatoarele unor orizonturi de cunoaştere şi interacţiune socială specifică, ce se manifestă prin comportamente tipice. De menţionat că orizonturile de vârstă sunt asociate vârstei mentale ce nu coincide decât în primele stagii de dezvoltare cu vârsta biologică. Dacă la vârsta de un an copilul are orizontul legat de înţelegerea comportamentului emoţional-afectiv al adulţilor, la vârsta de doi ani s-a produs deja o mare schimbare, orizontul fiind pe identificarea şi recunoaşterea exactă a obiectelor şi şabloanelor comportamentale ale celorlalţi, iar la vârsta de trei ani orizontul este centrat pe limitele admisibilităţii celorlalţi faţă de propriile comportamente şi pe regulile sociale. Aceste salturi de percepţie sunt implicit conectate cu orizonturile de interes ale copiilor, cu direcţiile de performanţă ale acestora şi mai ales cu stima lor de sine şi cu motivaţia de a avansa pe noi trepte de emancipare a personalităţii.

Pământul este o ființă cosmică dotată cu o tehnologie incredibilă, nu doar un bolovan aruncat în spațiul cosmic

Pământul este o ființă cosmică dotată cu o tehnologie incredibilă, nu doar un bolovan aruncat în spațiul cosmic

Nu avem decât o şansă mică, să redevenim oameni adevărați. Reacția pământului este ultimativă. Dacă urmăriți unde crapă pământul, veți constata ceva uimitor, crăpăturile separă culturile ce nu s-au deteriorat, care mai au încă oameni umani. De exemplu, tot cornul Africii ce a fost cel mai asuprit din istoria continentului și care a avut cei mai curați sufletește oameni se separă, astfel încât să nu mai fie in contact cu lacomii ce au jefuit totul, au omorât au distrus, și putem continua. Același fenomen îl găsim in zonele andine, in Muntenegru, Siberia, Asia de Sud, în SUA pe teritoriile amerindienilor ce au fost făcuți praf si așa în continuare.Trăim cele mai dramatice vremuri de la începutul existentei pamantului. Dacă nu am învățat nimic si am trăit degeaba ca niște paraziți, vom învăţa ultima lecție. Cred, însă, că unii mai au o şansă. Copiii merită această şansă. Ecosistemul merită de asemenea.

Programul administrării ieşirii din criză prin efort instituţional

Programul administrării ieşirii din criză prin efort instituţional

Ieşirea din crizele existente nu se poate face decât prin utilizarea modelului colaborativ între instituţiile statului şi cu ajutorul participării prin programe coerente a societăţii civile. Aceasta presupune reconsiderarea arhitecturii instituţionale şi corelarea eforturilor acestora. Modelul de mai jos răspunde parţial la aceste cerinţe, el putând fi completat cu alte detalii de structură instituţională. Ministerele ce nu sunt în relaţii de vecinătate pe schemă sunt totuşi coparticipante la linii comune de dezvoltare şi pot partaja şi transmite rezultatele proprii către alte ministere cu ajutorul continuităţii liniilor de programe.

Stări și trăiri fundamentale

Stări și trăiri fundamentale

Corpul biologic uman este format din metameri organizaţi în clustere metamerice controlate de glande cu secreţie internă. Astfel de metameri sunt părţile de organism controlate de o pereche de nervi spinali, sau de nervi cranieni. Pentru cazul creierului devine evidentă clusterizarea unui număr de 12 metameri în două formaţiuni generale controlate de hipofiză şi de epifiză şi orientaţi pentru control organic general sau pentru autocontrolul capului. Datorită asocierii clusterelor metamerice cu teoria indiană a chacrelor vom utiliza termenul de chacre în acest studiu pentru simplificare.

Universul inteligent al comunicării și al  informațiilor structurate

Universul inteligent al comunicării și al informațiilor structurate

În această lucrare ce descrie fractalii algebrici, baza este dată de fractalii algebrici. Baza fractalilor algebrici sunt o anumită categorie de feedback-uri ce se pot exprima conform diagramei lui Pappus și care se bazează pe automorfismele dreptei proiective. Dezvoltarea teoretică pornește de la structuri particulare ce ilustrează principii noi, care apoi suferă generalizări și particularizări, conducând în final la universalizări și aplicații. Totul începe de la automorfismele dreptei proiective și de la biraport, caz particular al raportului anarmonic.